قانون شماره 28 کسب و کار اینترنتی شکاک و هوشیار باشید

قانون شماره 28 کسب و کار اینترنتی شکاک و هوشیار باشید


قانون شماره 28 کسب و کار اینترنتی: شکاک و هوشیار باشید

اگر کسب ‌و کار خود را دارید و در آن نیز تا حدی موفق هستید، پس هدف اصلی کلاهبرداران محسوب می‌شوید. زیرا شما در مقام یک کارآفرین به عنوان فردی موفق شناخته می‌شوید که پول بیشتری نسبت به سایر اقشار معمول جامعه دارد. از دید کلاهبرداران، شرکت‌ها همان سازمان‌های بزرگ و بی در و پیکری هستند که دزدیدن مقداری پول از آن به کسی لطمه نخواهد زد. برخی دیگر از کلاهبرداران به شما به چشم یک صاحب کسب‌ و کار حریص، ثروتمند نگاه می‌کنند و با این تفکر، دزدی از شما را توجیه می‌کنند. بنابراین اگر کسب ‌و کار خود را اداره می‌کنید، بدون شک امروز و فردا مورد هدف کلاهبرداران قرار خواهید گرفت.

کلاهبرداری‌های معمول خارجی

شرکت من اولین بار در سال 2008 و درست پس از ثبت آن بود که مورد کلاهبرداری قرار گرفت. نام شرکت من American Consumer News بود. یک شرکت دیگر با نامی مشابه ادعا کرد که چون آن‌ها قبل از من صاحب عبارت “American Consumer” هستند، پس من باید سالانه مبلغ 7500 دلار بابت مجوز نام به آن‌ها پرداخت کنم! آن‌ها حتی یک نامه تهدیدآمیز از طرف وکیل برای من فرستادند. اما به نظر من اتهام آن‌ها بی اساس بود، چون عبارت American Consumer یک عبارت معمول و متداول است و نمی‌تواند یک نشان تجاری باشد. بنابراین من نیز از طرف یک وکیل به آن‌ها نامه فرستادم که گورشان را گم کنند و بعد از آن دیگر خبری از آن‌ها نشد.

علاوه بر این، شما به عنوان صاحب یک کسب ‌و کار باید آماده دریافت نامه‌های پستی فیک نیز باشید. شرکت‌هایی هستند که اطلاعات ثبت شده نام دامنه شما را جعل می‌کنند و از طریق پست، اخطارهای فیک تمدید نام دامنه برای شما می‌فرستند. همچنین اگر تا به حال برای نشان تجاری یا حق ثبت اختراع درخواست داده باشید نیز مورد هجوم حجم زیادی فاکتور فیک قرار خواهید گرفت. مثلاً خود من زمانی که برای نشان تجاری “Analyst Ratings Network” درخواست داده بودم، چندین فاکتور به مبلغ 2300 دلار برای خدمات ثبت نام نشان تجاری بین المللی دریافت کردم. بنابراین لازم است نام دامنه، نشان تجاری و خریدهای خود را پیگیری کنید. به فاکتورهایی دریافتی بسیار دقت کنید و اگر فاکتوری به دستتان رسید که آن را سفارش نداده بودید، پرداختش نکنید.

کلاهبرداری‌های داخلی

زمانی که کسب ‌و کار شما بزرگ شد، افراد مورد اعتماد را به عنوان اعضای تیم خود استخدام کنید. در طول دوران کاری من، یک بار پیش آمد که یکی از اعضای تیمم سعی داشت از من پول بدزد. او نویسنده من بود و برای مقاله‌هایی که ننوشته بود نیز برای من فاکتور می‌فرستاد. من در جریان رسیدگی به کارهای او نبودم، به همین دلیل چند ماه طول کشید تا متوجه این کار او شدم. من در این جریان 1500 دلار از دست دادم و یاد گرفتم قبل از هر کار، صحت و سقم هر مسئله را معلوم کنم.

اگر یک کسب ‌و کار آنلاین دارید، مطمئن شوید که مورد تقلب داخلی قرار نگرفته‌اید. به اعضای تیم اجازه ندهید که به چک‌ها، کارت‌های اعتباری و حساب‌های پرداخت آنلاین مانندPayPal  دسترسی داشته باشند. اگر تعداد اعضای تیم­تان کم است، خودتان می‌توانید صورتحساب‌ها را پرداخت کنید؛ این یکی از مزایایی است که کسب‌ و کارهای آنلاین کوچک نسبت به کسب و کارهای بزرگ‌تر دارند.

از حساب‌های مالی شرکت خود محافظت کنید

شما به عنوان صاحب کسب‌ و کار باید اقدامات خاصی برای محافظت از حساب بانکی خود انجام دهید. حساب جاری و کارت‌های اعتباری بیشتر از حساب‌های تجاری به محافظت احتیاج دارند. پیشنهاد می‌کنم یک کارت اعتباری شخصی دیگر بگیرید و آن را به عنوان کارت اعتباری کسب ‌و کار استفاده کنید تا از آن مطابق قانون کارت‌های اعتباری حمایت شود. علاوه بر این باید بسیار مراقب چک‌ها باشید. آن‌ها را در یک صندوق قفل شده در خانه یا دفتر نگه دارید.

همچنین بهتر است برای کامپیوتر یا حساب‌های بانکی آنلاین خود یک پسورد قوی بگذارید تا مورد هجوم بدافزارها قرار نگیرند. توصیه می‌کنم برای حساب ایمیل، حساب‌های مالی و دیگر موارد آنلاین، یک رمز عبور جداگانه داشته باشید. برای این کار می‌توانید از یک برنامه مدیریت رمز عبور مثل Last Pass استفاده کنید تا برای هر وب­سایتی که بازدید می‌کنید، رمز عبور منحصر به فرد داشته باشید. برای جلوگیری از حمله بدافزارها به کامپیوتر خود، از یک مرورگر جدید مانند Fire Fox یا Google Chrome استفاده کنید و آنتی ویروس نیز نصب کنید.

بیمه برای کسب ‌و کار اینترنتی

در نهایت، باید مطمئن شوید که بیمه‌ مسئولیت (liability policy) مناسبی هم برای خود و هم برای کسب ‌و کار خود در نظر گرفته‌اید. اگر از نظر مالی مشکلی ندارید، دنبال بیمه نامه‌ای باشید که پوشش موارد بیشتری (مانند موارد ذکر شده در بالا) را تقبل می‌کند. همچنین شاید بد نباشد نگاهی هم بیمه وقفه کسب‌ و کار (Business Interruption policy) بیاندازید تا اگر بخاطر مشکلاتی در جریان کسب ‌و کار شما وقفه افتاد، هزینه آن جبران شود. حتماً با یک نماینده بیمه صحبت کنید تا مطمئن شوید تحت پوشش‌های مناسب قرار می‌گیرید.

این مراحل و پیشنهادات به شما کمک می‌کنند تا اقدامات سالم و پیشگیرانه‌ای در برابر کلاهبرداری انجام دهید. البته شما به عنوان یک کارآفرین نباید بیشتر وقت خود را نگران این موضوع باشید که یک نفر چطور می‌خواهد از شرکت شما کلاهبرداری کند، اما با آگاه بودن از این امر و تصمیم گیری هوشمندانه برای محدود کردن کلاهبرداری از کسب ‌و کار خود می‌توانید تا حد زیادی ترس‌ها و نگرانی‌های خود را کاهش دهید.

گام‌های عملی:

  • در مورد فاکتورهای مشکوک تردید کنید و صحت و سقم آن‌ها را بسنجید.

  • در صورت لزوم یک وکیل استخدام کنید.

  • یک کارت اعتباری جداگانه برای پرداخت هزینه‌های کسب‌ و کار تهیه کنید.

  • اطلاعات و مدارک آنلاین خود را ایمن نگه دارید.

  • از برنامه مدیریت پسورد استفاده کنید و آنتی ویروس نصب کنید.

  • با یک نماینده بیمه همکاری کنید تا بیمه‌نامه‌های مسئولیت مناسبی هم برای شما و هم برای کسب ‌و کار شما تنظیم کند.

 

ادامه دارد …

 

برگرفته از کتاب 40 قانون موفقیت در کسب و کار اینترنتی

کتاب 40 قانون موفقیت در کسب و کار اینترنتی
کتاب 40 قانون موفقیت در کسب و کار اینترنتی

ساسان جعفرنیامشاهده نوشته ها

Avatar for ساسان جعفرنیا

مشاور، مجری و مدرس کسب و کار اینترنتی دیجیتال مارکتینگ، فروشگاه اینترنتی، طراحی و بهینه سازی سایت سئو، توسعه دهنده سایت های شرکتی، فروشگاهی، اداری، خبری، آموزش آنلاین، رزرواسیون هتل و تور، اخذ نماد اعتماد الکترونیکی و درگاه بانکی، متخصص در صنعت چاپ و نشر کتاب، تهیه طرح های اقتصادی و توجیهی.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *