راهکار 6 لیست کارهای روزانه‌تان را کوتاه کنید

راهکار 6 لیست کارهای روزانه‌تان را کوتاه کنید


راهکار 6 درمان تعلل: لیست کارهای روزانه‌تان را کوتاه کنید

اکثر لیست‌هایی که برای اقدامات روزانه تهیه می‌شوند، بیش ‌از حد طولانی هستند و کارهای زیاد از حدی در آنها گنجانده شده است. به همین خاطر، در پایان روز اکثر آن کارها بدون رسیدگی و ناتمام باقی می‌مانند که یا باید به روز بعد موکول شوند یا در برنامه‌های آتی گنجانده شوند.

لیست تمام نشده احساس بدی به آدم می‌دهد و باعث تضعیف روحیه می‌شود. انگیزه‌مان را کم می‌کند و به اعتماد به نفس آسیب می‌زند. از آن بدتر، هر چه کارهای بیشتری انجام ‌نشده باقی بماند، تأثیر منفی آنها بیشتر می‌شود.

این مشکل احتمال تعلل را افزایش می‌دهد. وقتی در پایان روز با لیستی طولانی از وظایف و پروژه‌های مانده روبرو می‌شویم، احساس می‌کنیم توان ادامه دادن نداریم چون زیر کوهی از کارهای ناتمام دفن شده‌ایم. در نتیجه، سطح استرس افزایش می‌یابد و تصمیم‌گیری درباره اینکه چگونه به بهترین شکل از وقت خود استفاده کنیم، سخت می‌شود.

واکنش اکثر افراد – از جمله خود من – به این مخمصه خاموش شدن است یعنی عملاً دست به هیچ اقدامی نمی‌زنیم که این خود قطعاً باعث تشدید مشکل می‌شود چراکه کارهای انجام‌نشده همینطور بیشتر و بیشتر روی ‌هم جمع می‌شوند.

چاره آن ساده است: لیست کارهای روزانه‌تان را کوتاه کنید.

لیست شما نباید بیش از 7 قلم کار داشته باشد که اگر بیشتر از این تعداد بشود، به‌احتمال‌ زیاد تعدادی از کارها تا پایان روز ناتمام باقی می‌مانند. حداقل، در مورد زندگی من که چنین بوده است.

7 قلم کار انجام‌شدنی است چون تعدادش اینقدر زیاد نیست که لیستتان شکست‌ناپذیر به نظر برسد. بعلاوه، با محدود کردن تعداد کارها، گزینه‌های جورواجوری که خواستار توجه شما هستند را کاهش می‌دهید. این کار به شما فرصت می‌دهد که بر روی امور مهم تمرکز داشته باشید.

در واقع، وقتی توجه‌تان بر کارهای کمتری باشد، احتمال اهمال‌کاری نیز کاهش می‌یابد، چه این تعلل به خاطر نداشتن انگیزه باشد و چه به خاطر این باشد که حس می‌کنید از توان افتاده‌اید و قادر نیستید اقدامی بکنید.

نکاتی از تجربه شخصی‌ام

به ‌تازگی لیست‌هایی را امتحان می‌کنم که فقط 3 قلم کار در آنها گنجانده‌ام. هر روز عصر “لیست اصلی” خود را بررسی می‌کنم و سه قلم کار انتخاب می‌کنم تا روز بعد به آنها بپردازیم. فقط 3 تا و نه بیشتر.

خیلی مهم است که کارهایی را انتخاب کنم که برنامه‌ام را کاملاً پر می‌کنند. اگر برای 8 ساعت کار برنامه‌ریزی می‌کنم، آن 3 کار هم باید 8 ساعت زمان ببرند تا انجام شوند. وگرنه، احتمال دارد وقت خود را تلف کنم و آن را به بطالت بگذرانم (به راهکار 4 مراجعه کنید).

این تجربه جدید نتایج جالب‌توجهی تاکنون به بار آورده است. مثلاً، هر روز تمام کارهای لیست شده‌ام را انجام می‌دهم که باعث می‌شود حس فوق‌العاده‌ای داشته باشم. اما علاوه بر این متوجه شده‌ام که می‌توانم آن 3 کار را در زمان کوتاه‌تری نسبت به زمانی که همان 3 کار را در لیست طولانی‌تری می‌گذارم، انجام دهم.

به ‌عنوان ‌مثال، یکی از کارهایی که دیروز لیست کرده بودم تا انجام دهم، نوشتن 2000 کلمه بود. وقتی این کار در لیست طولانی قرار دارد، حدوداً 5 ساعت زمان می‌گیرد تا انجامش دهم (من کند می‌نویسم). ولی وقتی همین کار، جزو آن 3 کاری است که باید در طول روز انجام دهم، در عرض 3 ساعت تمامش می‌کنم.

چیزی که فهمیده‌ام این است که علت آن روان‌شناختی است. کوتاه کردن لیستم باعث نمی‌شود که نویسنده زبده‌تری شوم، اما سبب می‌شود تمرکز بیشتر و استرس کمتری داشته باشم. به همین سبب، راحت‌تر آستین‌هایم را بالا می‌زنم، حواس‌پرتی‌ها را نادیده می‌گیرم، و وارد حالت جریان (flow state) می‌شوم.

فکر می‌کنم که اگر شما نیز مانند من لیست کارهایتان را کوتاه نگه دارید، همین تأثیرات را روی شما نیز می‌گذارد. امتحانش کنید و خودتان نتایجش را ببینید.

 

ادامه دارد …

 

منبع کتاب درمان تعلل

نوشته ديمون زاهاريادس

 

کتاب درمان تعلل چاپ سوم
کتاب درمان تعلل چاپ سوم

 

ساسان جعفرنیامشاهده نوشته ها

Avatar for ساسان جعفرنیا

مشاور، مجری و مدرس کسب و کار اینترنتی دیجیتال مارکتینگ، فروشگاه اینترنتی، طراحی و بهینه سازی سایت سئو، توسعه دهنده سایت های شرکتی، فروشگاهی، اداری، خبری، آموزش آنلاین، رزرواسیون هتل و تور، اخذ نماد اعتماد الکترونیکی و درگاه بانکی، متخصص در صنعت چاپ و نشر کتاب، تهیه طرح های اقتصادی و توجیهی.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *