نکته بهره وری شماره 2 کمال گرایی را متوقف کنید

نکته بهره وری شماره 2 کمال گرایی را متوقف کنید


کمال‌گرایی را متوقف کنید

کمال‌گرایی سبب نابودی ارتباطات می‌شود، مانع انجام کارها و یکی از دلایل اصلی برای خستگی و عدم رضایت است. همچنین، سبب می‌شود که بازدهی شما را به روش‌های زیر تحت تأثیر قرار می‌دهد.

تمایل به کامل بودن می‌تواند به دلایل مختلف باشد. بعضی از ما انتظارات دیگران از خود را بالا برده‌ایم و در نتیجه این اضطراب همیشه تا بزرگسالی همراه ما هست. در ذهن ما اینگونه شکل گرفته است که کامل نبودن یعنی شکست. بعضی افراد آنقدر استانداردهای کار خود را بالا می‌برند که کار با آن‌ها یا دیدن آن‌ها چندان خوشایند نیست و استرس‌زا است. آن‌ها می‌خواهند همه چیز را کامل انجام دهند و دلیل‌شان هم این است که یاد گرفته‌اند که همه چیز باید کامل باشد. بعضی از ما نیز کامل بودن را در حقیقت جبرانی برای کمبودها در دیگر بخش‌های زندگی می‌دانیم.

اما بدترین قسمت این است که ما کمال‌گرایی را در جامعه تحسین می‌کنیم. کارمندان را تحت فشار می‌گذاریم که پروژه‌ها و کارها را بدون خطا و کامل به اتمام برسانند. پیمانکاران نیز به دنبال این هستند که کارشان را با توجه به زمان کمی که معمولاً هم در پروژه‌ها کمتر در نظر گرفته می‌شود کامل و بی‌نقص تحویل دهند.

کمال‌گرایی به عنوان یک وسیله و ابزار خوب است اما متاسفانه بعضی افراد کمال‌گرایی را به عنوان هدف در نظر می‌گیرند.

کامل بودن ضروری نیست.

به سال‌های سپری شده در مدرسه فکر کنید. سعی کنید پروژه‌هایی را به یادآورید که ساعت‌ها روی آن‌ها کار کردید و بابت آن‌ها نمرات کامل گرفتید. چگونه این نمره‌های بیست و هزاران آفرین زندگی شما را تحت تأثیر قرار داد؟ آیا واقعاً اثری داشت؟ اگر شما نیز مانند بسیاری از مردم باشید احتمالاً جواب شما این است که خیر، صفر درصد هم اثر نداشت.

به شغل خود فکر کنید، سعی کنید گزارشی را به یاد آورید که ساعت‌ها روی آن کار کردید تا آن را بدون خطا به رئیس خود تحویل دهید. آیا واقعاً این کمال‌گرایی روی شغل شما تأثیر مثبتی داشت؟ احتمالاً نه.

چگونه این عادت بد به بهره‌وری آسیب می‌رساند

کمال‌گرایی به چهار روش بهره‌وری شما را کم می‌کند. اول اینکه مانع از انجام کارها می‌شود. شما تمرکز بسیار زیادی خواهید داشت که کارها را کامل و بدون خطا انجام دهید که این امر سبب می‌شود آنقدر روی کارها زمان صرف می‌کنید که نمی‌توانید کارها را در زمان مقرر انجام دهید.

دوم اینکه کمال‌گرایی سبب افزایش استرس می‌شود. مطالعات نشان داده است افرادی که به دنبال کمال‌گرایی هستند بیشتر در معرض اضطراب هستند. شاید لازم نباشد که من به شما بگویم که استرس و اضطراب چگونه بر بازدهی شما تأثیر منفی می‌گذارد چون حتماً شما این را تجربه کرده‌اید.

سوم اینکه کمال‌گرایی می‌تواند سبب به تعویق انداختن کارها شود. معمولاً ادامه کار و روش فعلی که دارید ساده‌تر از شروع کار جدید است به ویژه اگر کار جدید نیاز به این داشته باشد که شما از دایره امن خود خارج شده و چیزهای جدیدی را بیاموزید. این کار به راحتی می‌تواند به عادتی بد تبدیل شود که انگیزه شما را برای ادامه کار از شما سلب می‌کند. پس شما نیز شروع به آوردن بهانه‌های منطقی برای تاخیر در کارها خواهید کرد چون می‌خواهید آن کار را بدون نقص انجام دهید.

به تعویق انداختن کارها نیز به تدریج به عادتی تبدیل می‌شود که شما چندان از هم آن ناخشنود نیستید به دلیل به ظاهر موجهی دارید که کارها را عقب می‌اندازید چون می‌خواهید آن‌ها بدون نقص باشند. شما روی وظایف فعلی همچنان کار خواهید کرد چون از نقص و شکست می‌ترسید و این ترس هم بر مبنای تعریف اشتباهی است که از موفقیت دارید.

چهارم اینکه کمال‌گرایی به عزت نفس شما آسیب می‌زند. کامل بودن غیر ممکن است و هیچ کسی نمی‌تواند در طولانی مدت کامل باشد. پیروی از کمال‌گرایی در حقیقت راهی مطمئن برای ایجاد کلافگی و ناراحتی است به ویژه اگر شما از خودتان انتظاراتی غیر واقعی در مورد قدرت انجام کارها داشته باشید.

اگر بخواهید با این روش به زندگی و کار ادامه دهید پس از مدتی دیگر انگیزه‌ای برای اقدام به کارهای جدید نخواهید داشت.

حال بیایید در مورد کارهایی که می‌توانید از همین امروز شروع کنید تا حس کمال‌گرایی خود را کم کنید صحبت کنیم.

مراحل عملی

1

تمرکز خود را از کمال‌گرایی در کار به اتمام آن کار تغییر دهید. این کار زمانبر خواهد بود و طول می‌کشد تا این عادت در شما رشد کند و به آن عادت کنید. آرام شروع کنید. این تغییر را فقط در مورد یک موضوع انجام دهید. با گذشت زمان و کاربرد مستمر آن به آرامی این عادت به صورت نهادینه در می‌آید. اما آماده باشید که این کار نیاز به زمان و مداومت زیادی دارد. به خاطر داشته باشید که شما در حال برنامه‌ریزی مجدد ذهنی هستید که ممکن است برای نشستن در ذهن سال‌ها طول بکشد. لذا با خود صبور باشید.

 

 

2

از خودتان بپرسید که آیا زمان و انرژی که برای رسیدن به یک هدف مشخص دارید به شما کمکی می‌کند یا خیر. به اگر شما ساعت‌های طولانی روی گزارش سود و زیان برای رئیس‌تان صرف کنید سبب می‌شود که شما ارتقاء بگیرید؟ آیا گرفتن نمره‌ عالی در امتحان شیمی بعدی سبب ایجاد شرایط گرفتن یک شغل خوب می‌شود؟

این کار را مثل کاغذ تورنسل که اسیدیته محلولها را اندازه‌گیری می‌کند انجام دهید (یعنی به حالت بسیار خوب و حالت بسیار بد فکر کنید و ببینید مزایا و معایب این کار شما چیست).

 

 

3

لیستی از رفتارها را برای تغییر کمال‌گرایی بنویسید. مثلاً وقتی می‌بینید که دوباره به دنبال این هستید که یک کار را کامل و بی‌نقص انجام دهید از میز خود بلند شوید و کمی قدم بزنید. الگوی رفتاری خود را تغییر دهید. زمان کوتاهی به خود بدهید که بتوانید تمرکزتان را از کمال‌گرایی به تمام کردن کار تغییر دهید. سپس دوباره به میز خود برگردید و کارتان را ادامه دهید.

 

 

4

اشتباهات خود را بپذیرید. به جای ملامت خود بخاطر اشتباهات، درس بگیرید که به آن‌ها به چشم فرصت‌های یادگیری نگاه کنید. از آن‌ها استفاده کنید تا دانش خود را بهبود ببخشید، عادات کاری خود را ارتقاء دهید و کارمند یا دانش آموز یا معلم یا موسیقی‌دان بهتری شوید. هر وقت اشتباهی کردید از این زاویه به آن نگاه کنید.

 

 

5

بدترین سناریوی ممکن درصورتی‌که اشتباه کنید را مجسم کنید. به عنوان مثال اگر گزارشی که شما آن را برای رئیس‌تان آماده می‌کنید دارای اشتباه تایپی باشد شما کارتان را از دست می‌دهید؟

 

 

منبع: کتاب 30 روز تا بهره وری

 

کتاب 30 روز تا بهره وری
کتاب 30 روز تا بهره وری

ساسان جعفرنیامشاهده نوشته ها

Avatar for ساسان جعفرنیا

مشاور، مجری و مدرس کسب و کار اینترنتی دیجیتال مارکتینگ، فروشگاه اینترنتی، طراحی و بهینه سازی سایت سئو، توسعه دهنده سایت های شرکتی، فروشگاهی، اداری، خبری، آموزش آنلاین، رزرواسیون هتل و تور، اخذ نماد اعتماد الکترونیکی و درگاه بانکی، متخصص در صنعت چاپ و نشر کتاب، تهیه طرح های اقتصادی و توجیهی.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *