ترس شاید فراگیرترین احساس قابل تجربه باشد. در حقیقت انسان این‌گونه برنامه‌ریزی شده‌است که ترس به عنوان مکانیسم بقاء عمل کند.

بقاء بشر در پنجاه هزار سال پیش بستگی به دوری از خطر و به خاطر سپردن اطلاعات مربوط به موقعیت‌هایی که زندگی را در معرض خطر قرار می‌دهند داشت. اگر به خاطر داشتید که کدام دره دارای ببرهایی با دندان‌های تیز و برنده است احتمال زنده ماندن شما نسبت به کسی که این موضوع را نمی‌دانست بیشتر بود. ترس احساسی بود که امید به زندگی را افزایش می‌داد لذا بشر با احساس ترس تکامل یافت.

این برنامه‌ریزی در جوامع امروزی مانند قدیم، انسان را حفظ نمی‌کند. ترس‌های ما که در حقیقت صرفاً ناشی از وجود حالت جنگ یا گریز بود امروزه دیگر از استرس‌های زندگی روزمره منشاء می‌گیرند. ترس‌ها شامل دریافت تهدید سلامتی، شخصیتی یا ارتباط اجتماعی می‌باشند. ترس از دست دادن جایگاه اجتماعی یا عدم پذیرش توسط اجتماع سبب مشکلاتی می‌گردد که از فشار بر روی نوجوانان توسط همسالان شروع شده و می‌تواند به حالات‌شدید مانند نسل‌کشی‌های انجام شده در بعضی کشورها ختم شود.

ترس برای بعضی افراد حالت فلج‌کننده دارد در حالی که برای دیگران صرفاً کمی ناراحت‌کننده است. بعضی افراد حتی ترس را نوعی چالش در نظر می‌گیرند و با آن به عنوان مرحله‌ای از مسیر حرکتشان برخورد می‌کنند. اگر بتوانید این‌گونه با ترس برخورد کنید یا بر ترس خود غلبه کنید قطعاً کارهای بیشتر و بزرگتری را در زندگی انجام خواهید داد.

 

ترس را احساس کنید و آن را در هر حال از سر بگذرانید

(اصل پانزدهم موفقیت)

در گذشته فلسفه “احساس ترس و عمل به هر شکل”، یا تلاش برای گفتن به خود که “نترس” بهترین گزینه بود. به هر حال ترس واکنشی عقلانی و استدلالی نیست. هر چند که ممکن است دلایل و نگرانی عقلی و منطقی برای آن داشته باشیم اما خود ترس از بخشی کاملاً متفاوت از مغز ناشی می‌شود که معمولاً به مباحث و استدلال‌های منطقی پاسخ نمی‌دهد. گاهی این‌گونه ترس‌ها به حدی شدید هستند که آنها را در گروه فوبیاها دسته‌بندی می‌کنند. این ترس‌ها شامل ترس از ارتفاع، ترس از صحبت کردن در انظار عمومی، ترس از فضاهای باز یا بسته و دیگر موارد می‌باشند. این گونه ترس‌ها در شدت‌های کمتر نیز ممکن است ایجاد شوند.

 ترس حتی اگر به اندازه فوبیا قوی نباشد می‌تواند جلوی موفقیت شما را بگیرد.

download (1)

 ترس برای این‌که روی موفقیت شما اثر منفی داشته باشد حتماً نباید به شکل فوبیا باشد. ترس از ایجاد شبکه همکاری می‌تواند سبب شود که تجارت حرفه‌ای به موفقیت نرسد. ترس از سوال کردن برای آشنایی جهت ازدواج می‌تواند سبب شود که فردی تنها و مجرد بماند. شما حتی ممکن است بدانید که چه ترسی دارید و بیشتر به صورت عدم تمایل یا ناراحتی از انجام فعالیتی باشد. بسیاری از افراد در به تعویق انداختن فعالیتی که سبب ایجاد ترس در آنها می‌شود بسیار ماهر هستند و سپس این‌گونه مطرح می‌کنند که برای انجام آن وقت کافی ندارند.

امکان کاهش یا حذف ترس با استفاده از تکنیک تپینگ وجود دارد. تمرین بعدی اولین مرحله یادگیری جهت استفاده از تپینگ برای دستیابی به موفقیت نامحدود است.

 

برگرفته از کتاب ” موفقیت و آرامش در دستان شما” اثر جک کنفیلد 

ترجمه ساسان جعفرنیا

لینک سفارش خرید کتاب موفقیت و آرامش در دستان شما اثر جک کنفیلد و پاملا برونر (به صورت پی دی اف)

ساسان جعفرنیامشاهده نوشته ها

Avatar for ساسان جعفرنیا

مشاور، مجری و مدرس کسب و کار اینترنتی دیجیتال مارکتینگ، فروشگاه اینترنتی، طراحی و بهینه سازی سایت سئو، توسعه دهنده سایت های شرکتی، فروشگاهی، اداری، خبری، آموزش آنلاین، رزرواسیون هتل و تور، اخذ نماد اعتماد الکترونیکی و درگاه بانکی، متخصص در صنعت چاپ و نشر کتاب، تهیه طرح های اقتصادی و توجیهی.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *